Blackjack on yksi kaikkein suosituimmista korttipeleistä, jota kasinoita pelataan. Se perustuu todennäköisyyksiin ja pelaaja tulee pelaamaan aina jakajaa vastaan, ei koskaan muita pelaajia vastaan. Pöydässä voi saman aikaisesti olla useampia pelaajia mutta he kaikki pelaavat yksilöinä jakajaa vastaan. Sitä pelataan yleensä usealla korttipakalla, maksimissaan kahdeksalla pakalla. Pelin tavoitteena on päihittää jakaja. Tämä onnistuu usealla eri tavalla.

Jakaja tulee jakamaan itselleen ja muille pelaajille kaksi korttia. Pelaajien kortit ovat aina kuvapuoli ylös, jakajan kortit ovat pimeitä, kunnes kaikilla on kaksi korttia. Kun jokaisella pelaajalla on kaksi korttia, niin pelaajilla on silloin mahdollisuus ”jäädä” niihin kortteihin. He voivat myös ottaa ”lisää” ja silloin he saavat seuraavan kortin. Pelaajan tavoitteena on päästä mahdollisimman lähelle lukua 21, menemättä yli tästä luvusta. Jos luku on enemmän kuin 21, niin pelaaja menee ”yli” ja häviää panoksensa. Sinun ei aina tarvitse saada lukua 21, sinun pitää vain saada suurempi luku, kuin jakajalla tulee olemaan.

blackjack logoPakan jokainen kortti on sen numeroarvon arvoinen. Kuvakortit ovat arvoltaan 10 ja Ässä on joko yksi tai yksitoista. Tämä on korttia pitävän oma valinta pelin jokaisessa tilanteessa, siihen ei jakaja voi vaikuttaa. Jos pelaajalle tulee Blackjack, niin he voittavat riippumatta onko jakajalla myös Blackjack. Blackjack tulee silloin, kun korttien summa on kaksikymmentäyksi. Tämä pitää aina saavuttaa maksimissaan kahdella kortilla, kuvakortilla tai kympillä ja Ässällä.

Blackjack ei tietenkään ilmaannu kovinkaan usein ja on vielä harvinaisempaa, että pelaajalla ja jakajalla on molemmilla Blackjack. Toinen tapa jolla pelaaja voi päihittää jakajan on saada suurempi korttien summan kuin jakaja. Blackjack pelissä on todella monta erilaista strategiaa ja niistä useimmat luottavat seuraavan kortin todennäköisyyteen, eli onko seuraava kortti pieni vain suuri.

Jakajan on pakko ottaa lisää kortteja kunnes hänen korttien on summa on vähintään 17. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jakajan korttien summa on 16 ja seuraava kortti on suuri, niin jakaja menee yli. Tämän sattuessa pelaaja voittaa kyseisen kierroksen